Izolaţii termice ţevi eșapament autoturisme/tractoare/ATV/nave/camioane

Disponibil in 3-5 zile de la comanda

Descriere

Executăm la comandă scuturi si izolatii termice pentru ţevi eșapament, catalizatori, subansamble încinse după specificaţiile clientului.  


Pentru utilaje agricole, uzual confectionam:
- la exterior: fibră sticlă tratată cu vermiculit 1000°C
- căptușeală: pâslă fibră sticlă
- la interior: ţesatură metalică din otel refractar 1000°C
- șnur rezistent termic din fibră sticlă pentru montaj
(temperatura de lucru max 1000°C)


Pentru autoturisme, camioane, ATV-uri, nave, barci, salupe:
- la exterior: fibră sticlă aluminizată
- căptușeală: pâslă fibră sticlă
- la interior: ţesatură 1000°C și ţesatură din otel refractar
- șnur rezistent termic din fibră sticlă pentru montaj
(temperatura de lucru max 1000°C)

Cea mai simplă izolare a țevilor de eșapament se poate efectua din benzi de fibră ceramică, care se înfășoară pe țevi. O izolare mult mai bună este cea executată dintr-un sandwich din țesătură de fibră ceramică care conține la interior o saltea ceramică. Noi executăm izolații după necesitățile clienților și asigurăm suport tehnic pentru montaj dacă este cazul.

Avantajele izolării țevii de eșapament:
- Scade temperatura în compartimentul motor. Țevile de eșapament fiind izolate, ele nu mai radiază căldura în compartimentul motor ci o dirijează spre catalizator. În plus, se creează o evacuare mult mai bună a gazelor arse și ajută catalizatorul să funcționeze mai cald și deci în randament mai bun.
- Sistemul de răcire al motorului este ușurat datorită faptului că nu mai trebuie disipat aceast surplus de caldură.
- Temperatura în compartimentul motor fiind scazută, nu îmbatrânesc prematur alte componente electrice și mecanice din plastic, prelungindu-le durata de funcționare. Pe langă acest lucru, componentele electrice, functionând la temperaturi mai mici, probabilitatea ca ele să facă un scurt-circuit datorită supraîncalzirii, este mult mai mică.
- in cazul barcilor, izolatia termica este necesara si pentru a avea un plus de siguranta si a evita un eventual incendiu
- in cazul ATV-urilor si motocicletelor, se pot izola tevile de esapament pentru a evita contactul direct piciorul din neatentie a soferului, evitand arsurile de piele care pot avea loc la atingerea cu piciorul neprotejat a tevii de esapament


Termenul de execuție depinde de cantitatea solicitată